Lufik a csendrendelet ellen

Sokan azért költöztek a pesti Broadway környékére, mert ez egy európai nagyváros szórakozó negyede, nemcsak a panaszkodók, a szórakozóhelyek vendégei is terézvárosi lakosok – állítja a csendrendelet ellen tiltakozók szószólója.

Néhány százan vettek részt tegnap azon a demonstráción, amelyet a terézvárosi csendrendelet ellen tartottak a VI. kerületi polgármesteri hivatal Eötvös utcai épülete előtt. A szervezők petíciót adtak át a hivatal képviselőjének, azt kérve, hogy a képviselő-testület e heti ülésén vonja vissza a szeptembertől hatályos regulát, amely szerint a kerületi szórakozóhelyek és üzletek fő szabály szerint csak este tíz óráig tarthatnak nyitva. A petíció szerint eddig 15 ezer aláírás gyűlt össze a rendelet megsemmisítését szorgalmazva.

A rendelet miatt hétezer ember munkahelye kerül veszélybe. Terézvárosban 39 ezren laknak, nagy részük éppen azért költözött ide, mert ez egy európai nagyváros szórakozó negyede - mondta az egybegyűltek előtt Róna András több érintett vendéglátó hely jogi képviselője. A szórakozóhelyekre hetente 15-20 panasz érkezik. De nemcsak az itt lakók, hanem mi is választópolgárok vagyunk, és mi jövőre is itt leszünk - jegyezte meg.

A mintegy egyórás demonstráció végén a résztvevők elénekelték a Zene nélkül mit érek én című Máté Péter-dalt, és egyszerre engedték el színes lufijaikat, amelyekre terézvárosi mulatók nevét írták.

Lapunk úgy tudja, a Fővárosi Közgyűlés e heti ülésén arról dönt, Alkotmánybírósághoz fordul a terézvárosi csendrendelet miatt. A szabályt alkotmányellenesnek tartja több civil szervezet, a kereskedelmi kamara, és aggályosnak nevezte a főváros is, amely attól tart, hogy emiatt elsorvad a pesti Broadway.

Minden lufin egy szórakozóhely neve
Budapest, 2009. szeptember 21. Résztvevők, kezükben színes léggömbökkel - melyre kedvenc vendéglőik nevét írták - tüntetnek a terézvárosi csendrendelet ellen a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt. A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy vonja vissza azt a rendeletet, amelynek értelmében a helyi vendéglők este 22 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva. eddig 15 ezer aláírás gyűlt össze a csendrendelet ellen, s a civilek által végzett közvélemény-kutatás is arról tanúskodik, hogy még a helyiek többsége sem ért egyet az "elsötétítéssel". MTI Fotó: Földi Imre
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.