Lovas borral és pálinkával írta trágár levelét

Lovas István megmagyarázta, mitől lett olyan trágár és dühös, hogy három perc alatt megírta a külföldi tudósítókat ledorongoló levelét.

A magyarázat egy édeskésen modoros Heti Válasz-interjúban jelent meg, melynek online változatába kiszerkesztették Lovas magamentségét. Érdekes, hogy itt is az ital játszotta a főszerepet. "A brüsszeli levegő trágárrá tesz? - tette föl a kérdést a riporter, és a tudósítókat melegebb éghajlatra elküldő Lovas ügyét Deutsch Tamás szabadszájú Twitter-jegyzeteivel hozta össze.

Lovas ezután kinyilatkoztatja, hogy eddig nem írt trágár cikket vagy nyílt levelet. "Ezt, amelyet most a Magyarországra akkreditált tudósítóknak címeztem (és úgy kezdte, hogy Figyeljetek, seggfejek!), nem a nyilvánosságnak szántam, csak nekik. Több mint két évtized után most telt be nálam a pohár."

A pohár stimmelhetett, mert Lovas elmondja: "Egy jó palack bort és két kupica pálinkát is ittam aznap a vacsorához, aztán úgy három perc alatt megírtam a levelet. Rögtön el is küldtem a tudósítók egyesületének."

*

"Nem állítom, hogy Lovas alkoholista volna, erre semmi alapom nincs - írja a Magyar Narancs felületén blogjában Kálmán C. György. - Ahogyan nem mondom ezt a parlamenti ülésteremben furán viselkedő Pálffy Istvánról sem, és az élettársát sok tömény szesz elfogyasztása után brutálisan megverő Balogh Józsefről sem. Az ivásról szóló hang kedélyessége idegesít: ahogyan a riporter mintegy összekacsint a csúnyán berúgó tudósítóval (akinek illuminált állapota – ezúttal – nyilvános és botrányos következményekkel is járt), ahogyan Pálffy esetében is a félmosoly, a megbocsátó, elnéző hangnem domináns, ahogyan Balogh ittassága már-már nem is tényező, ez a mulatozó férfiember természetes állapota.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.