Londonban is tüntetnek a magyar sajtó szabadságáért

A londoni magyar követség előtt is tiltakoznak a sajtószabadságot érő támadások, köztük a reklámadó ellen, szolidaritást vállalva az Origo "leváltott főszerkesztőjével".
"Londonban élő magyar magánszemélyek tüntetést szerveznek a magyar követség elé jövő hét péntekre, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a sajtó- és a szólásszabadságot érő támadások ellen" - írta a szervezők levelét idézve a Cink.hu.

A hírszájton közzétett felhívás szerint a demonstrálók szolidaritásukat fejezik ki az Origo leváltott ("kölcsönös megegyezéssel távozó") főszerkesztőjével, Sáling Gergővel és a lap vele együtt felmondó munkatársaival, egyúttal megdöbbenti és felháborítja őket az ügy, mely újabb emblematikus példája a magyar kormány korlátlan hatalomra törekvésének.

A tüntetők egyúttal tiltakoznak a tervezett reklámadó ellen, mely ellehetetleníti a független médiavállalkozásokat, és eltorzítja az egész médiapiacot, ezzel ismét csak a központi cenzúra intézményét építve.

A "Londonban élő magyarok" nevében közzétett levélben követelik, hogy a magyar kormány és a Magyarországon működő vállalatok tegyenek meg mindent a szólás- és a sajtószabadság biztosítása érdekében. A demonstrálók remélik, hogy minél több Nagy-Britanniában élő magyar tudomást szerez a tüntetésről, és csatlakozik hozzá.

A békés demonstráció helyszíne és időpontja: június 13. péntek, délután 4-6 óráig a londoni Magyar Nagykövetség belvárosi épülete előtt (35 Eaton Place, SW1X 8BY, London).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.