Rendőröket hiányol az LMP

A nyugdíjas rendőrök a 16 százalékos adó és más kényszerítő intézkedések miatt nem fognak többezres számban újra szolgálatra jelentkezni az LMP szerint.

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez, amelyben szeretné megtudni Pintér Sándortól, hogy a nyugdíjas rendőrök közül hányan és milyen szakterületekre kerültek vissza a nyugdíjból, ez eddig mennyibe került a minisztériumnak, illetve a visszatérők milyen beosztást kaphatnak – közölte az MTI-vel Dorosz Dávid.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja arra emlékeztet, hogy Pintér Sándor a nyugállományú rendőrök visszahívásával akarta orvosolni a rendőrhiányt. A Lehet Más a Politika szerint azonban a közösségi rendőrség és a hazájukat védő egyenruhások megbecsülése és tisztelete lehet csak a megoldás – jelenti ki a politikus.

Hozzáteszi, hogy a párt ezenkívül még azt is meg akarja tudni, az államnak havonta mekkora bevétele származik abból, hogy tizenhat százalékos adót szabott ki a korkedvezménnyel nyugdíjba vonultak járandóságára.

Dorosz Dávid visszautal arra, hogy az LMP már többször hangsúlyozta: a nyugdíjas rendőrök a tizenhat százalékos adó és más kényszerítő intézkedések miatt nem fognak többezres számban újra szolgálatra jelentkezni, az országos, különösen a vidéki kapitányságok rendőrhiányát nem ilyen lépések fogják megoldani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.