LMP: sunyi Rogán ötlete

Tovább tart a nyilatkozatháború a bajai videóról.

A pártok kedden tovább folytatták a bajai hamis videofelvétel jogi-politikai értékelését. Gyurcsány Ferenc a demokratikus ellenzéki pártok vezetőihez írt levelében a bajai kampányvideó ügyében az MSZP melletti szolidaritásra szólított fel. A DK-elnök szerint semmilyen megbízható bizonyíték nem áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a szocialisták tisztességtelenül, törvénytelenül jártak volna el.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója viszont a videó egyik készítőjével, Kőrös Gusztávval készült ATV-interjúra hivatkozva úgy fogalmazott: Kőrös ellentmondásos állításai konkrét vádakat fogalmaznak meg politikai szervezetekkel szemben. „Mint látszik, e szervezetek mindenre képesek a hatalom megszerzéséért, de az is kiderült, hogy a baloldalon még egymásnak is hazudoznak, egymást is becsapják” – tette hozzá Kocsis Máté.

Ehhez képest Török Zsolt, az MSZP szóvivője tegnap este tagadta, hogy a pártnak lenne egyáltalán Székesfehérváron sporttagozata, mint ahogy azt is, hogy volna Károlyi Attila nevű tagjuk. Ez azért fontos, mert Kőrös szerint ez a férfi rendelte meg tőlük az „oktatófilmet”.

Az LMP frakcióvezetője a Fidesz által hétfőn javasolt Btk.-szigorítást kritizálta, mégpedig amiatt, hogy szerinte a módosítás háromnegyede elfogadható lenne ugyan, ám annak egy része súlyosan fenyegeti a tényfeltáró újságírást. Schiffer András azt mondta: a Rogán Antal fideszes frakcióvezető által ismertetett indítvány utolsó passzusa – amely a hamis videók gondatlan közzétételét büntetné – a sajtót és az internetes tartalomszolgáltatókat fenyegeti.

Schiffer szerint a Fidesz Btk.-módosító javaslata „sunyi”, mert bár alapvető céljával mindenki egyetért, utolsó paragrafusa azt teszi lehetővé, hogy „szabadon rabolhassanak a különböző fideszes Döbrögik és korifeusok, mert nem lesz olyan bátor újságíró, honlapszerkesztő, aki kockáztassa, hogy csőbe húzzák, vagy a rendőrség zaklassa”.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője erre válaszul azt mondta: a kormánypárt javaslata azt célozza, hogy a bajaihoz hasonló hamis videót minden megfontolás nélkül vagy éppen politikai okból közzétevő szerkesztőségek is vállaljanak valamiféle felelősséget. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.