LMP: Papcsák Ferenc "letarolná" a fővárosi zöldterületeket

Az LMP szerint ha az Országgyűlés megszavazza Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő egyik bizottsági módosító indítványát, akkor a kerületek beépíthetnék akár az összes, három hektárnál kisebb zöld- és erdőterületet Budapesten.

Szilágyi Péter országgyűlési és Somfai Ágnes fővárosi képviselő vasárnap közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben  jelzik, hogy a parlament hétfőn szavaz egy salátatörvényről, ami egyebek között az építési törvényt is pontosítaná.

A javaslathoz Papcsák Ferenc (aki egyben Zugló polgármestere) olyan bizottsági módosító indítványt nyújtott be, amely szerintük katasztrofális következményekkel járhat a fővárosban, mert így a kerületek a főváros megkerülésével építhetnének be több ezer hektár mezőgazdasági területet, sokkal sűrűbb lakóövezeteket jelölhetnének ki a kertvárosokban".

Úgy látják, amennyiben a Papcsák Ferenc nevével jelzett bizottsági módosító indítvány zöld utat kap, átsorolási hullám indulhat.

Közölték, sajnálattal látják, hogy a fideszes polgármesterek semmilyen szabályhoz nem kívánnak alkalmazkodni, és saját rövid távú érdekeikért feláldoznák Budapestet.

"Meg kell állítani az indokolatlan területátsorolásokat, a városi zöldterületek bekebelezését és a nemzeti vagyon bagóért történő kiárusítását a különféle érdekcsoportokhoz tartozó fejlesztők számára" - hangsúlyozták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.