LMP: paksi pénzek agymosásra?

A paksi atomerőmű kirívóan sokat költ a helyi közvélemény meggyúrására, többségében a nyilvánosság számára ismeretlen cégeken keresztül - közölte Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke.

Miközben a Paksi Atomerőmű 2008 és 2013 közötti reklámkiadásai alapján megállapítható, hogy milliárdokat költenek atompárti pr-re, addig a kockázatokat is érintő, felelős tájékoztatás a bővítés kapcsán egyáltalán nem folyik - írja közleményében Szél Bernadett társelnök, a Lehet Más a Politika (LMP) politikusa, a fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke.

Mint írja, az LMP közérdekű adatigénylésben kérte ki a Paksi Atomerőmű reklámkiadásainak listáját, mert tudatos kommunikációs tevékenységet sejtett amögött, hogy Magyarországon az atomenergiáról lehetetlen érdemi vitát folytatni a nyilvánosságban. Az adatok azt mutatják, az atomerőmű valóban kirívóan sokat költ a helyi közvélemény meggyúrására, többségében a nyilvánosság számára ismeretlen cégeken keresztül. A listát megvizsgálva az is szembetűnő, hogy a cég a kormányváltás óta jellemzően a jobboldali sajtóban hirdet, jelentős részben Fidesz-közeli cégek közvetítésével.

Az LMP a helyzetet látva az erőművet felügyelő fejlesztési tárcához fordul és Paks kommunikációs kiadásainak felülvizsgálatát kéri, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján pedig jelentést készít arról, hogy a jelenlegi ciklusban mennyi pénz kerülhetett a Paksi Atomerőműtől Fidesz-közeli cégekhez. Hamarosan a kikért szerződések is beérkeznek, és ezekből további lényeges részletek megismerésére számítanak - zárul Szél Bernadett közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.