A közszolgálati média vezetői bujkálnak, az MTI pedig besegít

A közszolgálati média vezetői bujkálnak a nyilvánosság elől, a nemzeti hírszolgálat pedig asszisztál ehhez, amikor az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának ellenőrző albizottsága mai ülésével kapcsolatos tudósításában ezt az információt elhallgatta - írja hétfőn kiadott közleményében az LMP.

A párt felidézi, hogy az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának ellenőrző albizottsága mai ülésén vizsgálta a közmédia átalakulásának tapasztalatait. Hozzáteszik, hogy - mint az ismeretes - tavaly decemberben elfogadott médiatörvény közös alapba vonta a közszolgálati tévé, a rádió a Duna TV, és az MTI vagyonát, illetve személyi állományának a többségét és egy egységes hírcentrum felállításáról is döntött.

A sorozatos elbocsátások, vezetői lemondások, sztrájkkal fenyegető szakszervezetek és a csökkenő nézettségi adatok igencsak indokolttá tennék, hogy a közszolgálati média vezetői a parlament ellenőrző albizottsága előtt számoljanak be az átalakulás eredményeiről - olvasható az LMP közleményében, amely szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a négy közszolgálati intézmény vezérigazgatója azonban a jelek szerint bujkál a közvélemény elől. Néhány héttel ezelőtt nem jelentek meg a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége - a kormány médiapolitikáját talán egyedüliként támogató szakmai szervezet - konferenciáján sem, és nem vettek részt a bizottsági ülésen sem, pedig erre őket kötelezik a törvények - tették hozzá a pártnál.

A közmédiában uralkodó állapotokról az LMP szerint azonban helyettük is beszél az a tény, hogy az MTI beszámolójában nem szerepelt, hogy az ülés főszereplői egyszerűen nem jelentek az ülésen - márpedig a részvétel hiányában az eseménnyel kapcsolatban ez volt az egyetlen igazán érdemi információ. A párt szerint érthetetlen az is, hogy a távirati iroda beszámolójában miért szerepel az az általános megállapítás, hogy nőtt a Magyar Televízió nézettsége; miközben köztudomású, hogy sajnos ennek az ellenkezője igaz. Az LMP felháborítónak tartja, hogy az adófizetők pénzén működő nemzeti hírszolgálat elferdíti a tényeket, főleg akkor, amikor a saját működéséről van szó.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.