LMP: nincs előre megírt ítélet

A Jobbik feljelentése nyomán etikai vizsgálatot indít az LMP, hogy kiderítse, tényleg történt-e visszaélés a kopogtató cédulák gyűjtése során, bár a párt provokációra gyanakszik.

Az LMP-nél nincs előre megírt ítélet - jelentette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében a párt választmányi szóvivője, Csiba Kata, aki arra reagált, hogy a Jobbik hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A feljelentést egy az interneten található hangfelvételre alapozva tették meg. Ezen egy álláshirdetésre jelentkező férfi hallható az LMP Fejér megyei szervezője mellett, aki 150 forintot kínált az előre ki nem töltött ajánlószelvények darabjáért, továbbá nem zárkózott el a szelvénygyűjtésre jelentkező férfi feketén történő foglalkoztatásától sem. Az LMP még a múlt héten jelezte, hogy etikai vizsgálatot indítanak az ügyben.

A választmányi szóvivő hétfői közleményében hangsúlyozza, hogy a Lehet Más a Politika azzal a céllal jött létre, hogy kitartó és következetes lépésekkel új politikai kultúrát honosítson meg az országban. Hozzáteszi, hogy az ügyben az LMP az ilyen ügyek tisztázására elfogadott fegyelmi eljárásrendjét folytatja le, melynek eredményétől függően meg fogja tenni a szükséges lépéseket, és választ fog adni a történtekre. Hangsúlyozza, hogy pártjuk eddig is kiemelten ügyelt a törvényes és etikus eljárásokra. Kitér arra is, hogy az érintett tag nem képviselőjelölt. Kijelenti, hogy az eljárás végéig pedig megilleti az ártatlanság vélelme, annál is inkább, "mert ezen a napon több párttársunk kapott törvénytelenségre bujtó telefont, így joggal merül fel a gyanú, hogy szándékos provokációról és azon telefonhívás manipulálásáról van szó, amelyben kompromittáló módon utólag összevágható mondatok hangoztak el". Csiba Kata arra is kitér, hogy az érintett tag saját nyilatkozata szerint "tartózkodni fog minden nemű politikai tevékenységtől az etikai eljárás végezetéig".

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.