LMP: Ne korlátozzák a pénzbeli segélyezést!

A segélyek pénzbeli kifizetésének korlátozása súlyosan rombolja az érintettek szociális biztonságát, és sérti a támogatottak emberi méltósághoz fűződő jogait - állítja az LMP, amely arra kéri az ombudsmant, indítványozza az Alkotmánybíróságnál az Erzsébet-utalványos segélyezésről szóló rendelkezések megsemmisítését.

Az LMP arra kéri Szabó Máté ombudsmant, hogy indítványozza az Alkotmánybíróságnál az Erzsébet-utalványos segélyezést lehetővé tévő rendelkezések megsemmisítését.

A távirati irodához csütörtökön eljuttatott közleményében az LMP két képviselője, Szabó Tímea és Szél Bernadett emlékeztetett arra, hogy pártjuk többször is felszólalt a pénzbeli kifizetések korlátozása ellen. Ez a lépés tovább rombolja az érintettek szociális biztonságát és sérti a támogatottak emberi méltósághoz fűződő jogait - indokoltak.

Az LMP szerint a kabinet intézkedései folyamatosan építik le a társadalompolitikai rendszereket, az egészségügyet, az oktatást és a szociális rendszert, a megmaradó támogatásokat pedig korlátozzák – ez látható a segélyek Erzsébet-utalványban történő kifizetésénél is.

A Lehet Más a Politika ezért nyílt levéllel fordul Szabó Mátéhoz, amelyben arra kérik az ombudsmant, hogy indítványozza az Alkotmánybíróságnál az Erzsébet-utalványos segélyezést lehetővé tévő rendelkezések megsemmisítését - közölték. Emellett az ellenzéki párt azt is szeretné, ha az alapvető jogok biztosa hivatali vizsgálatot indítana a szociális támogatások szűkítése, utalványozással történő kiváltása és a felmerülő problémák ügyében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.