LMP: kudarcnak bizonyultak a jelenlegi foglalkoztatáspolitikai eszközök

Az LMP véleménye szerint Magyarország kimondottan rosszul teljesít foglalkoztatási szempontból, az eddig alkalmazott foglalkoztatáspolitikai eszközök kudarcnak bizonyultak.

Szél Bernadett független képviselő úgy látta, hogy kudarcot mondott a munkahelyvédelmi akcióterv és a közfoglalkoztatás is. Hozzátette, hogy a "csapdaként működő" közfoglalkoztatásban dolgozók száma az elmúlt évi adatokhoz képest negyvenezer fővel nőtt, a vállalkozásokban dolgozóké viszont tízezerrel csökkent.

A politikus közölte, emiatt törvényjavaslatot nyújt be. Az indítvány szerint a támogatásra jelentkező közfoglalkoztatottak a jövőben álláskeresőnek számítanának. Emellett az előzetes regisztrációba beleszámítana a közfoglalkoztatásban eltöltött idő.

Aki nyer egy képzésre vagy támogatásra vonatkozó pályázaton, annak megszűnne a közfoglalkoztatotti munkaviszonya, mert így megmarad a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultsága - folytatta.

A foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultság viszont a munkaviszony kezdetétől a próbaidő végéig szünetelne - ismertette javaslatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.