LMP: hazugság, hogy nincsen tandíj

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a felsőoktatás kapuit szélesre kell tárni, hogy mindenki bemehessen rajta, de a nyitáshoz szükséges kulcs a tandíj megszüntetése.

Hiába állítja a kormány, hogy a magyar felsőoktatásban nincsen tandíj, a legjobb teljesítményt nyújtók szűk körén kívül évek óta mindenkinek fizetnie kell - írja közleményében Osztolykán Ágnes, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke.

Véleménye szerint a kormány tudásalapú társadalom helyett az összeszerelőüzemek Magyarországát építi: a felsőoktatásra szánt költségvetési források, a jelentkezők, illetve a felsőoktatásban tanulók száma folyamatosan csökkent az elmúlt években. Az LMP szerint a tanulni vágyókat nem szabad kizárni a felsőoktatásból, a zöldpárt ezért eltörölné a tandíjat.

Mint írja, a kormány a felsőoktatás leépítésével cserbenhagyta a fiatalokat, és a "nincsen tandíj" hazugságával még meg is alázza azokat, akik később kiművelt emberfőként az ország gyarapodását szolgálhatnák. Az LMP szerint szomorú jövőképet ajánl Magyarország számára a Fidesz, amely alacsony hozzáadott értékű munkahelyekre terelné be a magyarokat, és fiatalok tömegei elől vágja el a felsőoktatáson keresztül lehetséges önmegvalósítás és felemelkedés esélyét. Az LMP szerint a felsőoktatás kapuit szélesre kell tárni, hogy mindenki bemehessen rajta, aki később az ott megszerzett tudásával építheti Magyarországot. A nyitáshoz szükséges kulcs a tandíj megszüntetése - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.