Több milliárdot kér számon a Centrumon az LMP

A Lehet Más a Politika közérdekű adat meghamisítása miatt feljelentést tett a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ellen. „Fennáll a gyanú, hogy a vállalkozás bevételi adatainak manipulálásával megkárosítja a fővárosiakat” – áll a párt közleményében.

Az európai parlamenti választásokon 2,6 százaléknyi szavazatot kapott párt, a Lehet Más a Politika feljelentette a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-t. (CPR). A párt tagjai ellentmondást fedeztek föl a cég a Cégbírósággal és a Fővárosi Önkormányzattal közölt eredményadtai között.

„A Centrum Parkoló Rendszer Kft-t a Centrum Parkolási Kft. hozta létre. A CPR éves nettó bevétele a cégbírósági adatok szerint a következőképp alakult:

2006: 4 749 430 000 Ft
2007: 5 678 018 000 Ft
(A 2008-as év még nincs fenn a cégbírósági adatbázisban)

Ehhez képest, amikor a Fővárosi Önkormányzat a közelmúltban a parkolási díjak emeléséről határozott, a CPR a döntés-előkészítő anyagban a fentinél jóval alacsonyabb összegeket jelölt meg:

2006: 3 526 036 693 Ft
2007: 3 879 427 754 Ft
2008: 3 269 744 929 Ft

Fennáll a gyanú, hogy a Centrum Parkolási Kft. azért manipulálta az anyagokat, hogy így próbálja keresztülvinni a parkolási díjak emelését, illetve úgy tűnjön, hogy az önkormányzatoknak visszajuttatott összegek az összes beszedett parkolási díjnak a ténylegesnél nagyobb hányadát teszik ki. A Lát-Kép Egyesület által indított perben kiderült, hogy a közterületi parkolási bevételek közérdekű adatok. Mivel a közérdekű adatok hamisítása a Btk. szerint bűncselekmény, az LMP feljelentést tett az ügyben.

Célunk nem egyszerűen a felelősségre vonás, a közpénzek kezelése körüli átláthatatlanságot szeretnénk felszámolni. Ezért azt kérjük, hogy a kerületek hozzanak nyilvánosságra minden parkolással kapcsolatos pénzügyi adatot. Tisztán akarunk látni, hogy az autósoktól mennyi bevétel folyik be a magáncégekhez, és mennyi a közösbe. Tudni akarjuk azt is, miként alakul a parkolási pénzek felhasználása" - áll a Lehet Más a Politika közleményében

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.