LMP: Csatlakozás nem, együttműködés igen?

Nem csatlakozik, de valamilyen, közelebbről nem meghatározott, más típusú együttműködésre hajlandó az LMP a Bajnai-féle választói szövetséggel – jelentette ki a párt kongresszusa után Csiba Katalin.

Az LMP nemet mondott az Együtt 2014-hez való csatlakozásra, de bármilyen más típusú együttműködésre nyitott - foglalta össze az ellenzéki párt kétnapos kongresszusának döntéseit Csiba Katalin szóvivő vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Jávor Benedek ugyanakkor kérdésesnek nevezte, hogy a párt tényleg meg akarna egyezni. A frakcióvezető megismételte, hogy lemond posztjáról, ahogyan ezt teszi a háromból két helyettese, Szabó Tímea és Karácsony Gergely is.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Heltai László szóvivő a stratégiai vitairat két legfontosabb pontját ismertette. Ezek szerint az LMP nem köt választási együttműködést a jelenlegi parlamenti pártokkal, és olyan kormányban sem kíván részt venni, amelyiket Magyarország valamelyik volt miniszterelnöke vezet.


Az MSZP nem kommentálja az LMP döntését, amely szerint az ökopárt nem csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhoz - közölte Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának elnöke hozzátette ugyanakkor: az Orbán-kormány leváltása érdekében továbbra is nyitottak a programalapú együttműködésre a demokratikus ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.