LMP: Balog Zoltán és Hoffmann Rózsa teljesítse az ígéretét!

Az LMP nem érti, hogy a kormánynak miért nem sikerült 2011 óta felkészülnie a kötelező óvodáztatás bevezetésére, s miért nem sikerült három év alatt elegendő óvodai férőhelyet létrehozni.

A kormánypártok leplezik le a minisztérium megszegett ígéretét: a hároméves kortól kötelező óvodáztatást 2014 szeptemberétől vezették volna be, azonban a Fidesz és a KDNP frakciója is szembement saját kormánya elképzeléseivel - írja közleményében Osztolykán Ágnes képviselő, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának LMP-s alelnöke.

Szerinte az Országgyűlés ma minden bizonnyal elhalasztja az intézkedés bevezetését, de előtte az LMP azonnali kérdésére válaszolva színt kell vallania a miniszternek vagy államtitkárának. Emékeztet rá: az LMP korábban felszólította Balog Zoltán minisztert és Hoffmann Rózsa államtitkárt, nyilatkozzanak, hogy egyetértenek-e a Fidesz-KDNP frakcióval abban, hogy nem lenne elég óvodai férőhely, ezért el kell halasztani a 3 éves kortól kötelező óvodáztatás bevezetését még egy évvel.

Válasz azonban nem érkezett, ezért az LMP ma a parlamentben fogja szembesíteni korábbi ígéreteivel a minisztériumot. Az LMP nem érti, miért nem sikerült 2011 óta felkészülni a kötelező óvodáztatás bevezetésére. Miért nem sikerült három év alatt elegendő óvodai férőhelyet létrehozni. Semmi sem garantálja, hogy 2015-re megoldódik a probléma.

A férőhelyhiány problémát az LMP a családi napközikkel oldaná meg. Az Országgyűlés nyár elején 100 százalékos támogatással fogadta el az LMP javaslatát, így a családi napközikben is lehet teljesíteni a kötelező óvodai ellátást. Ha a kormány megfelelő támogatást biztosítana a családi napköziknek, azok alkalmasak lennének a férőhelyhiány kezelésére, és még munkahelyeket is teremtenének - zárul Osztolykán Ágnes közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.