LMP: az oligarchák már az oktatásra is rátették a kezüket

Az LMP szerint a fideszes oligarchák már a köz- és felsőoktatásra, valamint a 17 milliárd forintos piacot jelentő tankönyvellátásra is rátették a kezüket, ők diktálják az oktatási reformokat.

Osztolykán Ágnes, az Országgyűlés oktatási bizottságának LMP-s alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nemrég olyan nyelviskolák jutottak több tíz- vagy százmillió forintos európai uniós támogatáshoz, amelyek "a föld alól nőttek ki, egyik pillanatról a másikra", vagyis a haverok zsebébe került a pénz. 

Bírálatában a legnagyobb bűnnek a tankönyvpiac "szétverését" ítélte, mondván, a kormány egyetlen céget hoz monopolhelyzetbe, a miniszter pedig korlátlan szabadságot kap azzal kapcsolatban, hogy mi kerüljön be a tankönyvekbe. 

A felsőoktatásról szólva kijelentette: bár Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár készített egy a szektor és a tudományos élet számára elfogadható stratégiát, a "miniszterelnök haverjai" nem a minőségi felsőoktatás, hanem a munkaalapú társadalom mellett tették le voksukat. 

Osztolykán Ágnes árnyékminiszternek nevezte Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, és azt mondta: a miniszterelnökhöz közel álló ember "oligarchái" találják ki, mi legyen a felsőoktatásban. Kijelentette: az LMP szerint olyan országot kell teremteni, ahol mindenki a tudása és szorgalma függvényében boldogulhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.