LMP: a kormánypártok összetörik az üvegzsebet

Az LMP szerint az új polgári törvénykönyvnek (Ptk.) meg kell védenie a közvagyont annak fosztogatóitól, és biztosítania kell az átláthatóságot. Az ellenzéki párt ezért a cégek szétválását és a gazdasági társaságok átláthatóságát szabályozó módosító javaslatokat nyújt be a parlament által tárgyalt törvényjavaslathoz.

Schiffer András csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ha a parlament előtt fekvő javaslatot a jelenlegi formájában fogadják el, akkor a kormánypártok "összetörik az üvegzsebet", és 2014-től megszűnik az állami és önkormányzati vagyongazdálkodás nyilvánossága.

Az LMP tervezett módosító indítványait ismertetve közölte: javasolni fogják, hogy a cégek ne tudják egy egyszerű szétválással kijátszani az őket sújtó hatósági kötelezettségeket. Javaslatuk értemében a társaságra kivetett bírósági és hatósági tilalmak a kettéváló cég minden jogutódjára vonatkoznának.

Az LMP nemcsak a közpénzek környékéről, de a teljes magyar gazdaságból ki akarja űzni az "offshore-lovagokat" – jelentette ki Schiffer András, jelezve: olyan módosító javaslattal is élnek, amelyik alapján minden vállalkozásnak fel kellene fednie a teljes tulajdonosi struktúráját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.