LMP: a kormány fejezze be álságos propagandáját

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint több mint félmillió rászoruló gyermek közül csak minden ötödik nyári gyermekétkeztetését biztosítja az állam. A párt úgy véli: a problémával nem foglalkozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A kormány vagy lépjen érdemben, vagy ne hitegesse az éhező gyermekeket! Ha a kormány lépni akar, az utolsó pillanatokban van - írja Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, az LMP képviselői csoportjának vezető-helyettese az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

MInt fogamaz, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének a képviselői kérdésre adott válaszából mégis úgy tűnik, a súlyos problémák ellenére a kormány nem akarja orvosolni a nyári szociális gyermekétkeztetés hibáit. Az LMP számára elfogadhatatlan ez a hozzáállás és újra a miniszterhez fordul.

A közlemény szerint több mint félmillió rászoruló gyermek közül csak minden ötödik nyári gyermekétkeztetését biztosítja az állam. Tavaly ezt az arányt az új pályázati rendszer tovább rontotta. A nyári gyermekétkeztetésről szóló idei rendelettervezet kapcsán az LMP nemrég jelezte: idén sem fog javulni a helyzet. Az írásbeli kérdésükre érkezett válasz alapján a problémákkal láthatóan nem foglalkozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Késik a rendelet, a településeknek alig lesz idejük pályázni és véleményüket idén sem kérdezték meg, ahogy a lebonyolításhoz sem kapnak érdemi segítséget. Sok település nem tud megfelelni a szigorú feltételeknek, ők idén is kimaradnak. Pedig az EMMI szerint "nemzetstratégiai ügy" a rászoruló gyermekek étkeztetése.

Szél Bernadett azt kérdez Balog Zoltántól, hogy ez valóban így van-e? Mert ha igen, orvosolják a problémákat, és biztosítsák végre minden rászoruló gyermek iskolaidőn kívüli étkeztetését! Ellenkező esetben fejezzék be az álságos propagandát, ne hitegessék az éhező gyermekeket! - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.