LMP: 'levarázsolták' a déli kerékpársávot a Margit-hídról

A Margit hídra tervezett, ám időközben a főváros által "eltüntetett" biciklisáv miatt emelte fel szavát - bringás szervezetek, illetve az MDF után - a Lehet Más a Politika (LMP) is.

Az LMP budapesti szervezete arra hívta fel a figyelmet, hogy a sajtónak is bemutatott, a szakmai szervezetek által elfogadott előzetes műszaki- és látványtervekben még szerepelt a pesti irányba futó kerékpárút, ám a nemrég kiadott kommunikációs anyagban már nem. Mint írták, a főváros eszerint az utolsó pillanatban "levarázsolta" a híd déli oldalára tervezett kerékpársávot.

Az LMP azt közölte, elfogadhatatlannak tartják, hogy a Margit híd felújítási munkálatai során "kiszúrnak" a kerékpáros városlakókkal. Közölték, azt kérik, hogy a főváros vizsgálja felül döntését. Arra figyelmeztettek, hogy a Budáról Pestre tartó biciklisek átkelését nyolc közlekedési lámpával és egy kilométeres kerülővel nehezítik meg, és ezzel mindennapos bosszúságot okoznak majd az egymást kerülgetni kénytelen gyalogosoknak és kerékpárosoknak.

Az LMP szerint a főváros vezetése ahelyett, hogy a lehetőséggel élve, előremutató módon újíttatná fel a hidat, a vele dolgozó szakmai szervezeteket is "felültetve" ismét egy régi vágású megoldást választott. Mint írják, a főváros döntése már csak azért sem tisztességes, mert a híd felújítására költött pénzből 2,3 milliárd forint a kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának fejlesztését szolgáló forrásokból származik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.