LMP-s őszinteség: "hallani akarom Bajnait, maximum nem tapsolom meg"

"Az elmúlt huszonkét évben is sok mocsokság történt velünk, nem szabad azokat az éveket visszahozni; de 2010-től egy új film megy a moziban" – írja Dorosz Dávid a legújabb blogbejegyzésében. Az LMP-s hozzáteszi: hallani akarja Bajnai Gordont.

"Ott leszek 23-án, mert egyetértek a tüntetés céljával. Egyetértek azzal, hogy annak, ami az elmúlt két évben zajlik, véget kell vetni. Lényegében egy Fidesz névre keresztelt, polipszerűen működő üzleti csoport egy-az-egyben lenyúlja az országot és mindezt a magyar emberekkel akarja megfizettetni. Ennek köszönhető, hogy napról napra távolodunk egy igazságos, fejlődő társadalomtól, távolodunk Európától. Ami most zajlik, az évtizedekre gallyra vághatja az országot" – írja blogbejegyzésében Dorosz Dávid. 

Az LMP-s képviselő így folytatja: "Az elmúlt huszonkét évben is sok mocsokság történt velünk, nem szabad azokat az éveket visszahozni; de 2010-től egy új film megy a moziban. Az amit és ahogy Orbánék csinálnak, kiteljesíti és végsőkig fokozza a rendszerváltásunk minden aljasságát, igazságtalanságát, kegyetlenségét. Még veszélyesebbé teszi ezt, hogy a srácok ezt szinte korlátlan erőforrások birtokában, módszeresen teszik" – írja. 

"Ott leszek 23-án, mert Orbánnak mennie kell. És mindezért tenni is akarok. Nem mindenáron, nem feltétel nélkül, de el kell érni, hogy 2014-ben a Fidesz rezsim elhúzzon" – teszi egyértelművé Dorosz, majd kifejti: "Azért nem mindenáron, mert nem mindegy mi jön utána. Személy szerint nem akarok engedni a 89-ből, de nem is elégszem meg azzal. Azaz az újraalapított köztársaságnak legalább olyan szinten kell az alapvető jogokat biztosítania, mint az 1989-es jogállami forradalom eredményeképpen létrejött köztársaságnak" – írja a blogban.

"De ez nem elég, mert szembe kell néznünk azzal, hogy minden történelmi jelentősége ellenére ez jogállam alapvető hiányosságokban szenvedett, súlyos hibákra épült. Gondoljunk csak az elcseszett spontán privatizációra, a reménytelenségbe taszított tömegekre, a társadalmi felemelkedés lehetőségeinek teljes hiányára, az 'érinthetetlenek' sorozatos mutyijaira, a folyamatos 'ki az igazi magyar' sárdobálásra, és a mindezt kísérő, nagyképű 'mi mindent jobban tudunk' tempóra, az emberek végtelen hülyének nézésére" – fogalmaz Dorosz Dávid. 

Az LMP szakpolitikusa írásában így folytatja: "Ezt, azaz 2010-et nem szabad visszahozni. Mert, ha megtesszük, akkor Vona Gábor csak annyit mond 'Köszi srácok', és négy év múlva beül a hatalomba. Abból meg kösz, én nem kérek. Ott leszek 23-án, mert azt gondolom, hogy a Milla, a Szolidaritás, 4K tagjaival és az elmúlt években feltűnt civil szervezetekkel sok dologban egyetértünk a fentiekből".

"Ott leszek, mert számomra ezt fejezi ki a felszólalók széles palettája. Örülök, hogy nem csak kifejezetten baloldali szónokok lesznek, hanem jobboldaliak is: nélkülük, ellenük nem lehet az orbáni dúlást helyrehozni. Mert ehhez kellenek majd baloldali, középen álló, jobboldali, akár még most apolitikus szereplők is. Biztos, hogy sok dologban nem értünk egyet, másképp látunk dolgokat (nekem pl. nem bejövős thatcheri mintán nyugvó gazdaságpolitika). Azonban ha ennek ellenére be tudjuk látni az elmúlt huszonkét év hibáit, ha tudunk belőlük tanulni, ha valóban akarunk egy igazságos társadalmat építeni, ami mindenkinek lehetőséget és felemelkedési esélyt tud biztosítani, ha az alapvető minimumokban meg tudunk egyezni, akkor le tudjuk és le is kell váltanunk a Fideszt" – vélekedik a politikus. 

"Ott leszek 23-án, mert kíváncsi vagyok, mit gondol a helyzetről az antikapitalista filozófus, a kevés Fidesszel nyíltan szembemenő jobboldali értelmiségi egyike, az egyik legszínvonalasabb határon túli hírportál szerkesztője stb. És igen, bár vannak dolgok, amiben nem értünk egyet, kíváncsi vagyok, mit gondol Bajnai Gordon az ország helyzetéről. Ha olyat mond, ami nem tetszik, legfeljebb nem tapsolom meg. Például, ha kijelenti, hogy most itt rögtön bejelentkezik az ellenzéki összefogás vezetésére, akkor egészen biztosan nem ütöm majd össze a tenyerem. Meghallgatni megyek szónokokat, nem messiásnak felkenni őket. Aki változást akar, az ott lesz. Én biztosan" – zárul Dorosz Dávid blogbejegyzése. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.