LMP-s színekben indul a volt fideszes polgármester

"Sose loptam, csaltam, hazudtam, de rengeteg pénzt szereztem a városnak" - vallja a nagykanizsai civil/LMP-s jelölt.

Civil szervezetek és az LMP közös polgármesterjelöltjeként ismét indul a nagykanizsai önkormányzati választáson Marton István, aki a korábbi ciklusban még fideszes támogatással lett a város polgármestere.

Kulik István, a szerveződést irányító Összefogás Nagykanizsáért Egyesület (ÖNért) elnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a Kanizsáért Közéleti Egyesülettel (KKE) és az LMP-vel összefogásban indítja a három szervezet közös jelöltként Marton Istvánt.

A 2006 és 2010 között a várost irányító - a Fidesz támogatásával megválasztott, de később a párttól eltávolodott - korábbi polgármester, jelenlegi önkormányzati képviselő közölte: mind a tíz választókerületben állítanak képviselőjelöltet. A mostani közgyűlésben három képviselői hellyel rendelkező civil szervezetek új jelölteket és közgyűlési tapasztalatot már szerzett személyeket is indítanak az egyes választókerületekben. A jelöltek listáját azonban "taktikai okokból" csak pénteken teszik közzé - tette hozzá Marton István.

A KKE elnökeként a korábbi polgármester arról is beszélt, hogy a munkahelyteremtés a mindent meghatározó programja az összefogásnak, ez az alapja ugyanis az egykor 60 ezres, ma alig 48 ezer lakosú dél-zalai város népességmegtartó erejének. Azt a politikai ellenfelek is tudják, hogy "sose loptam, csaltam, hazudtam, de rengeteg pénzt szereztem" a városnak - fogalmazott a polgármesterjelölt.

Felidézte, hogy az általa irányított négy év során 23,5 milliárd forint értékű fejlesztési forráshoz jutott Nagykanizsa, ezzel szemben a mostani hétéves európai uniós tervezési ciklusra összesen csupán 4,2 milliárd forintot szánnak Nagykanizsának.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.