Nyilvános vitára hívják az agrárminisztert

Nyilvános vitára hívja a földművelésügyi minisztert Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője. Nem fogják hagyni, hogy a minisztérium alaptalan és hazug vádaskodása elterelje a figyelmet a lényegről, a kormány elhibázott és káros agrárpolitikájáról – mondja.

A politikus kezdeményezéséről az LMP vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t. Ebben azt írták: Fazekas Sándor sokadszorra sem adott magyarázatot arra, hogy a kormány miért csak beszél a kisgazdálkodók támogatásáról. A miniszter szerintük válaszadás helyett „hazug vádakkal” támadta meg Sallai R. Benedeket. Emlékeztetnek: a Földművelésügyi Minisztérium azt állítja, hogy Sallai R. Benedeknek azért nincs joga kritizálni a kormányzati birtokpolitikát, mert ő maga is haszonélvezője földbérlőként.

A képviselő szívesen válaszol minden kérdésre, de továbbra is inkább a birtokpolitikáról szeretne beszélni - írták.    Hozzátették: „A kormány leggyengébb láncszemeként működő" tárca mindent elkövet, hogy ne kelljen a Földet a gazdáknak programról és a területalapú támogatásokról beszélnie, sem arról, "megfelel-e agrárminiszternek olyan ember, aki azt sem tudja, hogy a saját megyéjében hány birka van".

Az LMP vitatja, hogy a kisbirtokosok erősödnének. Azt írták: az agrártámogatások többsége milliárdosokhoz és alacsony foglalkoztatási hatású üzemekhez kerül, de azoknak szerintük a „fideszes haveri kör” is fontos haszonélvezője

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.