Az LMP szerint Kövér sorozatosan visszaél a legsúlyosabb büntetéssel

Az LMP a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, amiért Kövér László házelnök megvonta a szót Szél Bernadettől, az ellenzéki párt társelnökétől az Országgyűlés egyik júliusi ülésnapján.

Szél Bernadett az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: a parlament fideszes elnöke egy korábbi hasonló ügy elsőfokú perét már elvesztette Strasbourgban. A strasbourgi bíróság tavaly szeptemberben elsőfokon kimondta, a magyar állam megsértette a Lehet Más a Politika és a Párbeszéd Magyarországért politikusainak véleménynyilvánítási szabadságát azzal, hogy az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket. A magyar állam fellebbezése után az ügy a másodfokú tanács elé került.

"Kövér László nem hallgattathatja el a neki nem tetsző véleményeket" - közölte Szél Bernadett, aki szerint a szómegvonás az egyik legsúlyosabb büntetés, amellyel parlamentáris keretek között egy képviselő magatartását szankcionálni lehet, és azzal a házelnök "sorozatban visszaél". 

Felidézte: Kövér László júliusban azért rótt ki büntetést az LMP képviselőire, mert a parlamentben feltartott táblákon a dolgozói szegénység áldozataira, a kivándorolni kényszerülő százezrekre hívták fel a figyelmet. Az LMP társelnöke szerint a házelnök annak ellenére büntetett, hogy a frakció a házszabály szerinti időtartamban tartott fel táblákat, a képviselők pedig nem hagyták el helyüket, az ülés folytatását semmi nem akadályozta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.