LMP: állítsanak le minden költést a paksi bővítéssel összefüggésbenn.

Ideje újragondolni a paksi bővítés nélküli alternatívákat - állítja az LMP és arra szólították a kormányt, hogy állítsanak le minden költést és előkészületet.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján cáfolat híján azt feltételezte, hogy a kormány elkezdte lehívni az orosz hitelt, miközben több brüsszeli eljárásra lehetett számítani azzal a végeredménnyel, hogy "kútba hull az egész" beruházás.

Az uniós felfüggesztésből arra következtetett, hogy a paksi projekt nem valósul meg a tervezett formában. Az LMP-s képviselő szerint a kormánynak nem az atom, hanem igazából a hitel a fontos, a keretből "kistafírozhatja saját hátországát".

Megjegyezte: egy ilyen titkosítású projektnek hatalmas a korrupciós kockázata.

Szél Bernadett szerint a hitelből az oroszok fognak jól kijönni. Ezzel kapcsolatban azt vetette fel, hogy miből kívánja azt a kormány visszafizetni, ha nem valósul meg a paksi bővítés.

Azt mondta, az Orbán-Putyin megállapodás aláírása óta nyilvánvaló volt, hogy az orosz atomprojekt nem egyeztethető össze az uniós szabályokkal, sem a közbeszerzés elhagyása, sem a finanszírozás, sem a pénzügyi információk eltitkolása nem felel meg az EU-s jogrendnek.

Ideje újragondolni a paksi bővítés nélküli alternatívákat - hangoztatta. Az LMP társelnöke a tájékoztatón a nemzetközi férfinapról is megemlékezett, utalva arra, hogy a politika felelőssége, hogy a férfiak is részt tudjanak venni a gyermekgondozásban. Jelezte, hogy ismét benyújtják azon javaslatukat a parlamentnek, amely 36 hónap alatt 1 apahónapra kötelezné a férfiakat, amit otthon tudnak tölteni kisgyermekükkel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.