LMP: „adóelkerülő ügyeskedők ne lebzseljenek” a közpénzek közelében!

Az LMP átláthatóságot teremtene a közhatalom gyakorlásában, ezért törvénnyel tiltaná, hogy „adóelkerülő ügyeskedők”, vagy a kormányzattal szerződésben nem álló, a „közpénzek közelében lebzselő kísértetek” részt vehessenek a döntéshozatalban.

Szél Bernadett társelnök szombati sajtótájékoztatóján elmondta: Schiffer Andrással, az LMP másik társelnökével törvényjavaslatot nyújtanak be, amely szerint a kormányzat irányítása alá tartozó szerveknél a döntéshozatalban és annak előkészítésében csak az intézmény állományába tartozók, vagy azzal szerződésben állók vehetnének részt.

A politikus Habony Árpádot nevezte az Orbán-rendszer egyik olyan „udvaroncának”, akiről semmi sem tudható. Javaslatuk – amelyet a filmipari kormánybiztos után Szél Bernadett Lex Vajnának nevezett – emellett a kormányzat csúcsvezetőinek és tanácsadóinak is tiltaná, hogy offshore cégek tulajdonosai legyenek. A politikus ebben látja a garanciát annak elkerülésére, hogy egyes politikusok a közérdek helyett a saját érdeküket helyezzék előtérbe. Szél Bernadett szerint Andrew Vajnát továbbra is nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül alkalmazza a kormány, ami ellentétes a vonatkozó jogszabályokkal, ezért – mint mondta – a vizsgálat elvégzését ismét kezdeményezni fogja a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.