LMP: A Fidesz mindenkit kiszorít, aki nem szolgálja

A Fidesznek a Fekete-akadémiával az a célja, hogy ellenhetetlenítse azokat, akik nem hajlandók beállni a sorba - közölte Komlósi Csaba, az LMP szakszóvivője.

Komlósi Csaba, a Lehet Más a Politika (LMP) kulturális szakszóvivője szerint Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke még nagyobbat álmodhat, mert szállodát "vizionál" az akadémia "látható működést nem produkáló" kutatóintézetének.

Komlósi Csaba vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: azzal, hogy az Országgyűlés elkezdte tárgyalni azokat a módosítókat, amelyek folytatják az MMA helyzetbe hozását és kultúrpolitikai szerepének megerősítését, tovább tart a művészeti életben évekkel ezelőtt megindult "kiszorítósdi".

Hozzátette: úgy tűnik, hogy Fekete György, az akadémia elnöke "még nagyobbat álmodhat", mint eddig, mert sajtóhírek szerint már egy szállodát vizionál a jelenleg "semmiféle látható működést" nem produkáló művészetelméleti és módszertani kutatóintézet keretei közé.

A szakszóvivő szerint a Fidesz 2010-es választási győzelme óta nagyon sokat tett azért, hogy lerombolja a korábbi kormányzó erők gazdasági hátterét és ezzel párhuzamosan megerősítse a saját holdudvarát - mint mondta, ez a folyamat indult be az MMA köztestületté nyilvánításával a művészeti életben is, "ellenhetetleníteni azoknak a szervezeteknek, személyeknek" a munkáját, akik "nem hajlandók beállni a sorba".

Komlósi Csaba úgy fogalmazott: a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) is ugyanennek a harcnak az eszköze, csak finomabban, nem szűntek meg teljesen a másik oldal lehetőségei. Hozzáfűzte, azt gondolja, nagy változások várhatók, az a kizárólagosság, amelyre az MMA törekszik, meg fog jelenni az NKA döntéseiben. Az LMP olyan kultúrpolitikát szeretne megvalósítani, amely az egész közösség érdekeit szem előtt tartja - jegyezte meg Komlósi Csaba.

Fekete György Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjújában beszélt a többi között arról, hogy az MMA művészetelméleti és módszertani kutatóintézete a százmillió forintos költséggel felújítandó XII. kerületi Hild-villába költözhet, ahol szállodát is ki akar alakítani az MMA.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.