Listás helybe került a békéscsabai PM-baki

Személyi és szervezeti következménye is lett az ellenzék békéscsabai bakijának. A PM elbocsátotta és formálódó listájáról is levette azt a munkatársat, aki rosszul adott be egy dokumentumot a helyi választási bizottsághoz.

„A békéscsabai bakiban a PM vállalta a felelősséget, lett is személyi következménye a dolognak. Szervezetileg és személy szerint is újak vagyunk, ennek minden hátrányával és előnyével” – fogalmazott Bajnai Gordon az Origo-nak adott legutóbbi interjújában.

A békéscsabai időközi választáson azért nem indulhatott el a demokratikus ellenzék közös képviselő-jelöltje, mert a szövetség egyik tagja, a Párbeszéd Magyarországért párt adminisztratív hibája miatt (egy rosszul dátumozott dokumentummal kívánták igazolni a szervezet létét, amelyet a hatályos szabályok szerint nem tudtak elfogadni) a jelöltet végül nem jegyezte be a hivatalos választási bizottság.

A Népszabadság információi szerint a Bajnai Gordon által hivatkozott „személyi következmény” végül az lett, hogy az Együtt-PM megvált attól a belső munkatárstól, aki a hibát okozó dokumentumot beadta a választási bizottsághoz; sőt, az illető – miután politikai ambíciói is voltak – emiatt végül nem kerülhet fel az Együtt-PM közös országos listájára sem. „Az adminisztratív hibáért felelős munkatársunk korábban a pártszövetség fizetett alkalmazottja volt, aki politikai ambíciókkal is rendelkezett. Tekintve, hogy a hibáért felelős személy – épp a békéscsabai ügy miatt – nem lett közszereplő, a nevét nem hozzuk nyilvánosságra” – fogalmazott megkeresésünkre az Együtt-PM illetékese.

Lapunk úgy tudja, a leváltott illető a központi stáb tagja volt, nem pedig a helyi Együtt-szervezet vezetője vagy koordinátora. Szintén a baki egyik szervezeti következménye, hogy a PM elnökségének döntése értelmében minden hasonló ügyben a jövőben a választási eljárást jól ismerő Karácsony Gergely jár el a párt nevében.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.