Ligeti kopaszok: komoly zűr van az állítólagos vagyonőrökkel

Az illetékes kormányhivatal "idézés és tényállás tisztázáshoz" iratokat kért az őrző-védő cégtől, de a hatósági levél nem jutott célba: a küldemény "a címzett ismeretlen" felirattal érkezett vissza.

– Nem tudta elvégezni a hatósági ellenőrzést a Zala Megyei Kormányhivatal a Közlekedési Múzeumot őrző-védő cégnél. Küldeményét címzett ismeretlen megjelöléssel kapta vissza – írja a vs.hu.

Emlékeztetnek rá: a Hungexpo-telek őrzővédőjét – 34 millió forintos keretösszegig – hirdetmény nélküli eljáráson bízta meg a Városliget Zrt. A Közlekedési Múzeum bontásánál az őrzésvédelmi feladatot többedmagával a Tak-Bak Kereskedelmi Kft. látta/látja el. Ez az ott dolgozó biztonsági őrök nyakán lógó kártyákról derült ki: a fővállalkozó az Infinity Forest Kft., a kapacitást, vagyis a biztonsági embereket a Tak-Bak Kft. adja.

A Tak-Bak Kft.-nek azonban nincs bejelentett munkavállalója, a cégadataiban legalábbis ennek nem találni nyomát. Így aztán kétféleképpen gondoskodhat az élő erőről a múzeumnál: maga is alvállalkozót vagy alvállalkozókat alkalmaz, vagy nem bejelentett munkavállalókat foglalkoztat.

A Tak-Bak Kft.-nél júniusban a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkozási Főosztálya akart hatósági ellenőrizést tartani, ám meghiúsult a kísérlet. A kormányhivatal "idézés és tényállás tisztázáshoz" iratokat kért a cégtől, ennek érdekében végzést adott ki. Ez azonban nem jutott célba a Tak-Bak hévízgyörki székhelyén. A hatósági küldemény a címzett ismeretlen felirattal érkezett vissza – derül ki a kormányhivatal június 20-i hirdetményéből.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.