Liga: A közszféra maradjon, ahogy van!

A Liga Szakszervezetek üzeni a VOSZ-nak, hogy nem lehet csökkenteni a köztisztviselők és közalkalmazottak létszámát, és felszólítja a kormányt, ne nyomorítsa tovább a családokat.

A Liga Szakszervezetek határozottan elutasítja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) álláspontját, miszerint további 70-80 ezer fővel kellene csökkenteni négy év alatt a köztisztviselők és közalkalmazottak létszámát. A közlemény szerint a közszféra az elmúlt években folyamatosan a kormány „jolly jokere" volt, ha kiadásokat kellett megtakarítani, és ennek következtében létszáma és a közszférában dolgozók jövedelme egyaránt drasztikusan csökkent. Most azon a szinten van, ami tovább nem csökkenthető a közigazgatás, a rendvédelem, az egészségügyi ellátás és az oktatás összeomlása nélkül.

A Liga felszólítja a kormányt, hogy a gazdasági válságból a fekete gazdaság kifehérítése, a korrupció felszámolása mentén keresse a kiutat, „ne pedig újabb, a társadalmat, az adófizető munkavállalókat, a családokat és a nyugdíjasokat megnyomorító intézkedéseket hozzon".

A VOSZ a múlt héten azt közölte: álláspontja szerint négy év alatt 70-80 ezer fővel kell csökkenteni a köztisztviselők és közalkalmazottak létszámát: a létszámcsökkentés ezen a területen növeli legkevésbé a munkanélküliséget, hisz a felszabaduló munkaerő többnyire képzett vagy átképezhető, gyakorlattal rendelkező, a munkaerőpiacon keresett szakember.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.