Liberálisok: Ne Lázár felügyelje az uniós források elosztását

Nem felügyelheti egy olyan kormánytag az uniós források felhasználását, aki maga nem az EU-ban képzeli el Magyarország jövőjét – hangoztatják a Liberálisok.
Lázár János a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy nem tudna jó szívvel Magyarország uniós tagságára szavazni egy esetleges népszavazáson. A Liberálisok szerint megdöbbentő, hogy éppen az a miniszter nyilatkozik így, aki az uniós források felhasználásáért felel.

Lázár Jánosnak minden kormánytagnál jobban kell tudnia, mennyit köszönhet Magyarország az EU-nak – hangsúlyozza közleményében a párt. Például a 2007 és 2013 között költségvetési időszakban hazánk 9200 milliárd forintnyi forráshoz jutott. Ebből a pénzből hetvenezer projekt részesült támogatásban.

A jelenlegi, 2020-ig tartó költségvetési ciklusnak Magyarország az egyik legnagyobb nettó haszonélvezője, mert hét év alatt összesen körülbelül 12 ezer milliárd forintnyi EU-s forrás érkezik.

A Liberálisok szerint az uniós források felhasználását nem felügyelheti egy olyan kormánytag, aki nem az EU-ban képzeli el Magyarország jövőjét. Ezért arra kérik Orbán Viktort, hogy mást jelöljön ki erre a fontos feladatra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.