Liberálisok: hazudik a kormány a kopt keresztényekről

A hazug szavak nem tudják elfedtetni azt, hogy a keresztény értékrend fontosságát hirdető Orbán-kormány megbukott emberségből és humánumból nemcsak a hazai lakosság, de az egész világ előtt - fogalmazott Bősz Anett.
A Liberálisok szerint egyértelmű, hogy az Emmi hazugságspirálba került: egyetlen kopt keresztény család létét és befogadását sem tudta alátámasztani a minisztérium újabb kérdéseinkre sem - írja mai közleményében Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országos ügyvivője.
 
Mint fölidézte: azt követően, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági, valamint a Köztársasági Elnöki Hivatal segítségével meggyőződtek arról, hogy a magyar jogszabályi előírások szerint nem kapott 1000 keresztény család állampolgárságot, még egy utolsó kérdéssort intéztek Balog Zoltánhoz, hátha tisztázni tudja magát és állításait. Nem így történt.
 
Hozzátette: az írásbeli kérdésekre adott válaszban a miniszter helyett Rétvári Bence államtitkár továbbra is azt próbálja elhitetni, hogy rendkívüli eljárásban zajlott a honosítás. Ez az a jogi út, mellyel kapcsolatban közérdekű adatigénylésünkre a hivatal  és a belügyminiszter is már számokkal igazolta és kimondta, hogy ily módon mindössze 220-an kaptak állampolgárságot két éve alatt. Ez nagyon távol áll Balog 1000 családjától, ami minimum 2000-3000 főt jelent.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.