A Liberálisok csalódottak, de van egy ötletük

A Liberálisok csalódottan tapasztalják, hogy megfeneklettek a tárgyalások a Magyar Szocialista Párt és az Együtt 2014-PM pártszövetség között. Ezért van egy ötletük.

A közvélemény-kutatással eldöntendő jelölés példanélküli, manipulálható és értelmetlen, hiszen ma és az elmúlt hónapokban is készültek felmérések – írták közleményükben a Liberálisok. A Fodor Gábor alapította új szervezet szerint az előválasztás fél évvel, egy évvel ezelőtt még kivitelezhető javaslat lett volna, ma már fölöslegesen venne el időt, energiát és pénzt az ellenzéki erőktől.

"Elkeserítő látni, hogy mindkét fél minden erejével azon dolgozik, hogy bebizonyítsa a másikról, hogy miatta hiúsult meg az összefogás. Minden nap, ami ezzel a vitával telik el, százalékokban mérhető előnyt jelent a kormányoldalnak. Ha nem akarjuk, hogy a demokratikus ellenzék teljesen szétzilálja magát, ki kell mondanunk, hogy ez a kétpárti megállapodáson alapuló együttműködési kísérlet elbukott, és azonnal – tiszta lappal – új egyeztetési mechanizmust kell kezdeni" – írták közleményükben.

A Liberálisok hozzáteszik: annak érdekében, hogy az önkényre és az állami túlhatalomra támaszkodó Fidesz-kormány helyett újra a demokrácia és a piacgazdaság mellett elkötelezett kormányunk legyen, a következő javaslatot tesszük:

1. A legnagyobb támogatottsággal, szervezettséggel és befolyással rendelkező ellenzéki párt, az MSZP tegyen javaslatot a közös miniszterelnök-jelöltre.

2. A közvélemény-kutatások szerint második legnagyobb támogatottsággal rendelkező ellenzéki tömörülés, az Együtt 2014-PM tegyen javaslatot az európai parlamenti választások listavezetőjére és a leendő európai biztos személyére.

3. Az együttműködési készségüket korábban kinyilvánító ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014, a Magyar Szocialista Párt, a Liberálisok-Magyar Liberális Párt és a Párbeszéd Magyarországért közös listában állapodjanak meg.

"Az ezeken a pilléreken nyugvó megállapodás közös aláírása után, minden személyes ambíciót félretéve, a közös ügyön, Magyarország felemelkedésén és az Orbán-kormány leváltásán dolgozzanak az aláíró felek" – zárul a Liberálisok közleménye. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.