Libás vádak: Bajnai újabb pert nyert a Hír TV ellen

Jogerősen újabb helyreigazítási pert nyert Bajnai Gordon, ezúttal a Hír TV ellen - tájékoztatta a volt miniszterelnök titkársága az MTI-t pénteken.

Közleményük szerint a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. A bírósági döntés augusztus 31-vel lett jogerős, Bajnai Gordon az ítéletet szeptember 30-án kapta kézhez.

A közlemény szerint Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyűlési választásokra időzítve készített egy filmet. Pesty László ellen rágalmazási eljárást indított a volt miniszterelnök.

A bírósági döntés értelmében a valótlanságot állító Hír TV-nek a televízió internetes híroldalán helyreigazító közleményt kell közölnie - olvasható a közleményben. A volt kormányfő titkársága kitért arra: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek a bíróság, hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet című újság ellen már öt alkalommal nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.