Lezsák zarándoklatra indul

Pünkösdkor zarándoklat indul Lakitelekről Szentkirályra, majd vissza – a résztvevőkkel tart Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is.

A Magyar Katolikus Lexikon meghatározása szerint a zarándoklatnak az a célja, hogy a hívek egyénileg vagy közösségben zaránokhelyeket keressenek fel, és ott vallási gyakorlatokat végezzenek jámborságból, fogadalomból vagy vezeklésből. A zarándoklat – olvasható a katolikus lexikonban – szinte minden vallásban megtalálható. Alapja a minden emberben meglévő vágy olyan helyek után, ahol a természetfölötti világgal közvetlenebbül találkozhat.

"Pünkösdi megújulás a Magyar Szent Családdal" címmel például május 28-án, pünkösd hétfőn a Lakitelek–Szentkirály–Lakitelek útvonalon tartanak gyalogos zarándoklatot.  Indulás reggel hétkor a lakiteleki templomtól, az "útra bocsátó áldás után" lesz. A zarándokok – 30 kilométer megtételét követően – este hétkor, a záró szentmisére érkeznek vissza Lakitelekre.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a teljes zarándoklaton részt vesz Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.