Lezsák: Minden járásba egy népfőiskolát!

A következő nyolc évben a Kárpát-medencében 14 új, Lakitelek méretű népfőiskolát hoznának létre - jelentette be Lezsák Sándor, akinek a hosszú távú tervei között az is szerepel, hogy a jövőben valamennyi most kialakítandó járásban működjön majd egy-egy kisebb népfőiskola.

A Kárpát-medencében 14 Lakitelek méretű népfőiskola létrehozását tervezik, közülük hetet a határon belül, hármat Erdélyben, kettőt a Felvidéken, egyet-egyet Kárpátalján és a Délvidéken - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken a távirati irodának.

Ezen kívül hosszabb távon valamennyi járásban egy kisebb méretű járási népfőiskola lesz - mondta a népfőiskolai mozgalom szélesítésének terveiről Lezsák Sándor. A járási népfőiskolák abban különböznek majd a művelődési központoktól, hogy legalább 50 ember elszállásolására és étkeztetésére is alkalmasak lesznek - közölte az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Főiskola alapítója. Hozzátette: tehát bentlakásos képzést is lehet majd folytatni az intézményekben, de tehetségkutató programok lebonyolítására, vetélkedők megrendezésére és kisebb sportversenyek tartására is alkalmasak lesznek.

Lezsák Sándor elmondta, hogy a népfőiskolai mozgalom bővítésének elméleti alapvetését adja az a négy népfőiskolai füzet, amely most elkészült. A mozgalom szélesítése stratégiai program, mely 2020-ig meghatározza a tennivalókat, június elejéig folynak a műhelyviták, azután állnak a nyilvánosság elé - tudatta a politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.