Lezárták Gyurcsány rezidenciájának környékét

A belpolitikai helyzet adta esetleges kockázatokkal indokolta az április 5-ig tervezett lezárást a Köztársasági Őrezred.

A BRFK a Köztársasági Őrezred kérésére lezárta a miniszterelnöki rezidencia környékét. A II. kerületi Szemlőhegyi út érintett szakaszának zárását a kialakult belpolitikai helyzet adta esetleges kockázatokkal indokolják - tudósít a Független Hírügynökség .

Dobozi József rendőr vezérőrnagy, a Köztársasági Őrezred parancsnoka szerint "a kialakult belpolitikai helyzetre tekintettel nem zárható ki, hogy a védett rezidencia környezetébe engedélyezett vagy spontán demonstrációk során, illetőleg azt követően nem alakulnak ki olyan magatartások, melyek jelentős kockázati tényezőt jelentenek a rezidencia és így a védett személy biztonságára."

A Köztársasági Őrezred vezetője arra kérte a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy a zárással kapcsolatos intézkedést "további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki."

A lezárt rész pontosan a II. kerület Szemlőhegyi út Fajd utca és a Józsefhegyi út közötti szakaszán, a Szemlőhegyi út 40. és 48., és a Szemlőhegyi út 33/A és 37. számok közötti terület. Az őrezred szerint a zárás helyének pontos meghatározására azért van szükség, hogy mindenki előtt nyilvánvaló legyen, hol gyakorolhatja korlátozás nélkül a gyülekezési jogát, vagy tarthat egyéb nyilvános rendezvényt.

A zárás vasárnap reggel kezdődött és egyelőre április 5-ig tervezik fenntartani.

A rendőrségi korábbi közlésével ellentétben egyelőre nincs lezárva a miniszterelnöki rezidenciája környéke.

Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője az MTI megkeresésére megerősítette: nincs egyelőre lezárás a környéken. Hozzátette: az intézkedéseket ugyan elrendelték és előkészítették, de a területet csak akkor zárják le, ha erre szükség van, tehát a környéken kockázatot jelentő demonstráció kezdődne.

 

 

 

Kordon kerítés elemek a Szemlőhegyi úton
Kordon kerítés elemek a Szemlőhegyi úton
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.