Lezárták a járdát - a lakók balesetet előztek meg

Balesetveszély miatt lezáratta az Andrássy út 1. szám előtti járdát pénteken a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes; az intézkedést Tarlós István főpolgármester kérte Hutiray Gyulától - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Az Andrássy út 1. szám alatti ingatlan nincs a fővárosi önkormányzat tulajdonában, azonban a veszély elhárítása érdekében a legszükségesebb intézkedések megtörtént.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) megerősítette és láthatóvá tette a lezárást, mert a bérház tetőszerkezetéről lehulló pala, cserép és egyéb bádoglemezek balesetet okozhatnak. A területet szalagkorláttal elkerítették, omlásveszélyt jelző táblák hívják fel a figyelmet a környék elzárására, az ott rejlő veszélyes állapot.

Az FKF munkatársai a területet hétfőn műanyagból készült korlátszerkezettel kerítik el, amely a tetőn zajló munkálatok elvégzéséig ott marad.

Az Andrássy út 1. számú házban lakók csütörtökön nyílt levélben fordultak Tarlós István főpolgármesterhez, a társasház lakóközössége szerint "borítékolható", hogy halálos balesetek történnek, ha a főváros nem tesz lépéseket az ügyben. Mint írták, "nem lenne szabad megvárni, hogy a világörökségi területen álló épület életveszélyes tetőszerkezete miatt járókelők haljanak meg". A lakók szakvéleményeket és fényképeket is mellékeltek levelükhöz.

A társasház azért fordult most a főpolgármesterhez, mert - mint írták - Tarlós István "műszaki ember", aki biztosan megérti a helyzet komolyságát

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.