Nyugdíjazták a hajdúhadházi rendőrkapitányt

Nyugdíjazták Kozma János alezredest, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét. Az ügy hátterében a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület "járőrözős" demonstrációja állhat.

Azonnali hatállyal eltávolították beosztásából Hajdúhadház rendőrkapitányát. A főrendőrt indoklás nélkül mentették föl, de információink szerint nyugdíjba helyezése kapcsolatban van azzal, hogy a múlt hét folyamán a településen járőröző Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel kapcsolatos rendőri fellépést nem kezelte hatékonyan. Az ügyről a rendőrség rövid közleményt adott ki, amelyben az áll:

Hajdú-Bihar Megye rendőrfőkapitánya Dr. Fekete Csaba r. dandártábornok, 2011. április 20-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta, Dr. Kozma János r. alezredes, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását és nyugállományba helyezte. Az új vezető személyéről később születik döntés.

Április 11-én, kezdett két hetes demonstrációt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon a rossz közbiztonság miatt. Bár szerdán Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be Budapesten, a Szebb Jövőért aktivistái folytatták a demonstrációt. Péntek este az egyesület öt tagját állították elő a rendőrök, akiket aztán a Debreceni Városi Bíróság szombaton szabadlábra helyezett. Az előállítás miatt a Jobbik feljelentette a rendőrkapitányt. Vasárnap már több ezren vettek részt a Jobbik hadházi tüntetésén, ahol Vona Gábor, a Jobbik elnöke is beszédet mondott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.