Új KRESZ-szabályok - mindenkit újra vizsgáztatnak?

Csigatempóban halad a KRESZ átfogó módosítása. A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is megjegyzi, hogy szakmai viták miatt évek óta húzódik az új szabályok kidolgozása.

Egyszerűbbek lesznek az új KRESZ-szabályok. Lassan négy évtizede húzódik az átfogó KRESZ-módosítás kidolgozása, az új szabályokban jelentős változtatásokat lehet majd tapasztalni. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó közlekedési jogász, Kozma Péter szerint azért tart ilyen sokáig a folyamat, mert 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből.

Magyar Hírlap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztályánál járt utána, hogy milyen változások jöhetnek. A tervek szerint a "kiegészítő előírások" hullhatnak ki a KRESZ-ből, mint például a "gépkocsik elszállításának feltételei. Ezeket a jövőben önkormányzati szabályozások rögzíthetik.

Változhatnak a sebességhatárok is. A teherautók az eddigi 80 helyett 90 km/h-val haladhatnak majd az autópályákon. Az információs táblák kihelyezésénél nagyobb szabadságot kapnak az önkormányzatok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.