Letiltották a Magyar Nemzetet

A parlamenti alelnökök és bizottsági elnökök az Országgyűlés Hivatalának keretéből nem rendelhetnek Magyar Nemzetet – erről a politikai napilap számolt be pénteken.

Simicska Lajos, a Magyar Nemzet tulajdonosa közel egy éve trágár szavakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt, majd egy interjúban ügynökmúlttal vádolta meg. Azóta a Fidesz vezető politikusai nem nyilatkoznak a Simicska-orgánumoknak, a Magyar Nemzetnek, a Heti Válasznak és a Hír TV-nek.

Az Országgyűlés egyik alelnöke és több bizottsági elnök is beszámolt a lapnak arról, hogy hiába szerették volna az Országgyűlés Hivatalától nekik járó keretből – több más napi- vagy hetilap mellett – a Magyar Nemzetet is megrendelni, erre nem volt lehetőségük.

Snei­der Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke a lapnak azt mondta, a tiltásról mindössze utólag kapott egy „semmitmondó, informális tájékoztatást", és Kövér Lászlónak ez ügyben írt levelére sem kapott még választ. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke is megerősítette a lapnak, hogy titkársága nem tud Magyar Nemzetet rendelni, ugyanezt mondta Dúró Dóra, a kulturális bizottság jobbikos vezetője is.

Lapunk szerette volna megtudni, hogy ki és miért hozott ilyen intézkedést. A parlamenti sajtóirodának péntek reggel feltett kérdéseinkre azonban eddig nem kaptunk választ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.