Letelepedésért államkötvényt vettek kínaiak

Legalább 73 millió forintért kaphatnak gyorsított letelepedési engedélyt külföldiek – az első fecskék kínaiak lehetnek a Magyar Nemzet szerint.

Három kínai állampolgár vásárolt eddig letelepedési államkötvényt - értesült a Magyar Nemzet. Az EU-n kívüli országokból érkező állampolgárok letelepedéséről szóló tavalyi törvénymódosítással könnyítették meg a letelepedési engedély megszerzését azoknak a küldöldieknek, akik legalább 250 ezer euró (73 millió forint) értékben fektetnek be államkötvénybe. Nekik a tartózkodási engedély megszerzése után már hat hónappal megadhatják a letelepedési engedélyt.

Ezeknek az állampapíroknak a jegyzésére hét közvetítő vállalkozás kapott engedélyt; az Államadósság-kezelő Központ közlése szerint ők nem jogosultak megismerni, hogy az érintett vállalkozás által kibocsátott értékpapírt milyen nemzetiségű magánszemélyek jegyezték le. Más forrásból a Magyar Nemzet úgy tudja, a vásárlók kínaiak. A kormány összesen két-háromezer külföldi vásárlóra számít a következő két évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.