Leszavazták a miniszter válaszát az orvosok

Az aláírási mozgalmat generáló 1001 orvos elnevezésű Facebook-csoport nem fogadta el Balog Zoltán miniszter reakcióját kérdéseikre.

Eddig több mint 300 orvos írta alá azt a nyilatkozatot, melyet a szegedi orvosok adtak közre, és amelyben azt kérték az állampolgároktól, küldjenek kérdéseket az egészségügyi kormányzatnak.

A közösségi portálon „1001 orvos hálapénz nélkül” szerveződött csoport közleményben köszöni az állampolgárok támogatását. A csoport az elmúlt két napban online megkérdezte támogatóit, hogy elfogadhatónak tartják-e Balog Zoltán humán miniszter reakcióját. Mint emlékezetes: a tárca vezetője a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, furcsa épp az orvosoktól azt hallani, hogy nekik nem jó a hálapénz. A beszélgetés alatt később hozzátette azt is, hogy az elmúlt négy évben folymatosan emelték az orvosok fizetését. "Nem várható el, hogy az akár tízszeres nyugati fizetésekhez felzárkózzunk az egészségügy területén" - közölte, és úgy fogalmazott, "huszonöt éve mondogatjuk, hogy összeomlóban az egészségügy, mégis a mai napig működik.” 

A fölmérés szerint nem volt orvos, aki ezt elfogadhatónak tartotta volna, ezért ismét kérik a miniszter urat, hogy a jelentős állampolgári támogatással rendelkező, és a biztonságos betegellátás szempontjából fontos kérdéseikre egyértelmű, a betegek és orvosok számára is megnyugtató választ adjon. Azaz továbbra is kíváncsiak arra, hogy a kormány meddig tűri a hálapénz jelenlétét az egészségügyben, mikor hívnak össze széleskörű szakértői kerekasztalt az egészségügy szereplőivel, és milyen konkrét intézkedéseket hoznak az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsüléséért a 2016-os év folyamán.

Közben a székesfehérvári Szent György-kórház orvosai is kiadtak egy nyilatkozatot az egészségügy elkeserítő helyzetéről. Két hónapot adnak a kormánynak, hogy teljesítsék indokolt követeléseiket. Mint írták, államtitkárcsere és a kezdő orvosok aránytalan támogatása helyett érdemi intézkedéseket várnak.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.