Lesz MDF frakció - vagy mégsem?

Ellentmondóan nyilatkoztak az érintettek kedden, folyt-e egyeztetés az MDF és Császár Antal között arról, hogy a független képviselő segítségével ismét megalakuljon a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója.

Herényi Károly, a megszűnőben lévő MDF-frakció vezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden azt mondta, hogy Császár Antalban van hajlandóság az együttműködésre az MDF-fel, így április végén újra lehet frakciója a parlamentben a Magyar Demokrata  Fórumnak. A politikus közölte: nagy vonalakban egyeztettek Császár Antallal arról, hogy hajlandó-e együttműködni az MDF-es politikusokkal, és ő erre igennel válaszolt. Herényi Károly  hozzátette: "Úgy tűnik, hogy van benne hajlandóság, hogy velünk  együtt folytassa a munkát, és együtt dolgozzunk, és ha ez  megvalósul, akkor újra lehet frakció".

Császár Antal az MTI-nek ezzel szemben kedden azt mondta, hogy sem az MDF-fel, sem Herényi Károllyal nem tárgyalt, a frakcióvezető  "saját véleményét közölte".

A politikus, aki tavaly november vége óta miniszterelnöki  megbízottként dolgozik, hangsúlyozta, hogy nem változtatott eddigi  álláspontján, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy április 27-éig,  amíg le nem jár a független képviselőként kötelezően eltöltendő hat  hónapja, nem nyilatkozik ebben az ügyben.

Az MDF képviselőcsoportjából hétfőn lépett ki hivatalosan Csáky  András, emiatt a frakció megszűnik, a megmaradt kilenc MDF-es  képviselő függetlenként folytatja munkáját a parlamentben. A  jelenlegi szabályok szerint nem kizárt, hogy később újjáalakuljon az  MDF-frakció.

Jelenleg - Csáky Andráson kívül - öt független képviselő van a  parlamentben, közülük hárman - Almássy Kornél, Vas János és Császár  Antal - most még nem csatlakozhatnak más frakcióhoz, mert a  kötelezően független képviselői státuszban eltöltendő féléves  időszakot töltik. Mindhármuknak hamarosan lejár a moratóriuma.

Hock Zoltán hétfőn újságíróknak azt mondta: az szóba sem  kerülhet, hogy "Gyenesei István kormánytag" az MDF-képviselőcsoport  tagja legyen, a másik független képviselő, Tóth András pedig  egyértelművé tette, nem kíván csatlakozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.