Lépésről lépésre a munka világába

Véget ért a Lépésről lépésre elnevezésű munkaerőpiaci program Kispesten, melyet az önkormányzat az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők számára 2009-ben indított mintegy 45 millió forintos uniós pályázati forrás segítségével.

A Kispesti Önkormányzat konzorciumi partnereivel a minap közös zárórendezvényen ünneplte meg a Lépésről lépésre - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők programja elnevezésű zárórendezvényét. A műsoros eseményen az európai uniós pályázatba bevont résztvevők is megjelentek, emellett kiállítás nyílt az általuk készített agyagtárgyakból, a rendezők pedig fotókiállításukkal a pályázat keretében szervezett szabadidős programokat elevenítették fel.

Az önkormányzat 2009-ben nyújtott be pályázatot a Társadalmi Megújulás Operatív Program Lépésről lépésre című felhívásra, hogy támogató szolgáltatásokkal, képzésekkel, tréningekkel segítse a dél-pesti régióban élő, a munkaerőpiacról kiszorult emberek beilleszkedését a munka világába. Konzorciumi tagként csatlakozott a pályázathoz a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, valamint a Kispest Biztonságáért Közösségi Jóléti Egyesület (KIJE). A szakmai munka, a tréningek és foglalkozások 2010 elején kezdődtek: a program félszáznál több, tartósan munkanélküli, munkatapasztalattal nem rendelkező, pszichiátriai beteg, megváltozott munkaképességű ember számára jelentett esélyt arra, hogy belépjenek a munkaerőpiacra.

Már több ember el tudott helyezkedni a régóta munka nélkül lévő kispestieket támogató program segítségével. A 44,8 millió forintos támogatással indított pályázat célja az volt, hogy segítse a hosszabb ideje munka nélkül maradtakat, a pályakezdőket vagy a mentálisan sérült, illetve fogyatékossággal élőket a nyílt munkaerőpiacra való visszatérésben. A programba összesen 64-en kerültek be. A munka során nagy hangsúlyt fektettek a résztvevők testi, lelki és szellemi megerősödésére, s felkészítették őket a társadalmi elvárásoknak megfelelő viselkedési normákra. Jelentős eredmény, hogy a közreműködő szervezet hozzájárulásával 10 fő helyett 23 fő kapott lehetőséget valamely szakma elsajátításra, akik közül hárman már sikeresen el is helyezkedtek új szakmájukban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.