Lengyel kém, szexuális zaklatás – kemény vallomást tettek KGBéla ellen

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője bizalmas kapcsolatban volt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival – olvasható a Pesti Srácok című portálon pénteken közzétett cikkben.
A Varsóban lebukott orosz kém segítette a Jobbik térnyerését Európában – A PS-en a „kágébéla” dokumentumok! – című cikk Molnár Balázs volt európai parlamenti szerződéses tisztségviselőnek a magyar Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) tett tanúvallomására hivatkozik.

A Pesti Srácok birtokába került vallomás szerint a szintén kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla a Jobbik oroszországi közéleti bevezetéséről szóló megállapodástervezetet írt alá egy Piskorski által elnökölt szervezettel.

A tanúvallomás szerint Kovács Béla parlamenti munkájára jellemző volt, hogy minden egyes kérdésben, amelyben az oroszok szóba kerültek, mindig az ő érdekeiket képviselte, a magyar ügyeket alig-alig.

A Pesti Srácok szerint a KNYF már költségvetési csalás miatt is nyomozást indított egyelőre ismeretlen tettes ellen Kovács Béla és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselők feltételezett visszaélései kapcsán. Továbbá Kovács Béla „szexuális zaklatásos” ügyei is előkerültek.

Molnár Balázs ebben a másik ügyben tanúként arról beszélt: Kovács Béla két asszisztense szexuális zaklatásra panaszkodott. „Ebből a Jobbik vezetőségében óriási botrány lett, az elnökség is napirendre vette, de végül a pártelnök elsimította az ügyet, nem hívták vissza a képviselőjüket az EP-ből” – mondta az ügyészeknek Molnár Balázs, aki szerint „győzött az érdekeltség” és „ezért döntöttek így”. Kovács Béla ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte Molnár Balázsnak, hogy „mindenhol fizetni kell a képviselőségért, csak máshol nem ötmilliót” – írja a Pesti Srácok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.