Lendvai szerint 'sötét gyanúval kell élni a kormány ellen'

Az ügyészségnek nyilvánosságra kellene hoznia a volt titkosszolgálati vezetőket érintő vádakat Lendvai Ildikó szerint. A politikus állítja: amíg ez nem történik meg, és még a vádat sem ismerheti meg a nyilvánosság, „sötét gyanúval kell élni a kormány ellen.”

Az MSZP-s politikus kijelentette: nemcsak a felmerült vádak - így a kémkedés - miatt, hanem az érintettek - volt titkosszolgálati miniszter, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetői - miatt is "az ilyen esetekben a lehető legteljesebb nyilvánosságra van szükség".

Amíg ez nem történik meg, és még a vádat sem ismerheti meg a nyilvánosság, Lendvai Ildikó szerint "sötét gyanúval" kell élni a kormány ellen: "eddig úgy tűnt, hogy volt kormánytagokon először a Sukoró-üggyel próbálnak fogást találni (…) de kellett egy másik ügy, azonban hogy ez ne múljon el olyan gyorsan, ezért olyan ügyet sikerült választani, amelyről meg sem tudhatjuk, hogy mi az". A szocialista politikus szerint ezt a gyanút csak a nyilvánosság tájékoztatásával lehet eloszlatni.

Galambos Lajost június 28-án vették őrizetbe, majd házi őrizetbe helyezték. Az NBH volt főigazgatóját kémkedéssel gyanúsítják. Szilvásy György volt titokminisztert július 1-jén vették őrizetbe, és július 4-én helyezték szabadlábra. A volt minisztert szintén kémkedéssel gyanúsítják. Laborc Sándort - aki Galambos Lajost követte az NBH élén - július 2-án vették őrizetbe, majd július 5-én helyezték szabadlábra, ellene bűnpártolás a gyanú.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.