Lendvai köszöni az MDF 'figyelmességét'

A szocialista párt elnöke köszöni az MDF "figyelmességét", ám Lendvai Ildikó szerint nem a 13. havi nyugdíj, hanem nyugdíjprémium kifizetésére kerülhet sor 2011-ben. A pártelnöknek az MDF ma jelképesen oklevelet adományozott az év populista kijelentése miatt.

Az MSZP elnöke közleményében az MDF szombati sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az MDF és az Ifjúsági Konzervatív Unió oklevelet adott át jelképesen Lendvai Ildikónak, az év populista kijelentéséért. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője ez azért illeti Lendvai Ildikót, mert az MSZP miniszterelnök-jelölő kongresszusán úgy fogalmazott: már 2011-ben lehetőség lesz a 13. havi nyugdíj újbóli folyósítására. Ebből is látszik, az MSZP megfeledkezett arról, hogy épp az ilyen felelőtlen intézkedéseknek köszönhetően került államcsőd közeli helyzetbe az ország tavasszal.

Lendvai Ildikó közleményében úgy fogalmaz: köszönöm figyelmüket, ami azonban téves információn alapult. Mint írja, a párt kongresszusán (és máshol sem) természetesen nem a 13. havi nyugdíj újrafolyósítását ígérte meg, hanem felidézte a parlament által már elfogadott törvényt. Ez a jogszabály megfelelő gazdasági növekedés esetén szabályozott mértékben nyugdíjprémium kifizetését írja elő.

"Mint Ön is tudja, a nemzetközi és hazai elemzők 2011-re 3,5-4 százalékos gazdasági növekedést tartanak elképzelhetőnek, ez pedig a törvény szerint lehetővé tesz egy bizonyos összegű nyugdíjprémium kifizetését. Ez tehát nem 13. havi nyugdíj, de szintén külön juttatás a rendes havi nyugdíjakon felül" - ismerteti Lendvai Ildikó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.