Lendvai Ildikó szerint a baloldal a bőség zavarával küzd

A miniszterelnök-jelölt keresésénél fontosabb a közös fellépés és program – jelentette ki a szocialista Lendvai Ildikó, aki úgy látja: a jelölteket illetően a bőség zavarával küzdenek.

A baloldali ellenzék a bőség zavarával küzd a miniszterelnök-keresés közben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó. A szocialista országgyűlési képviselő szerint most nem a miniszterelnök személye a fontos, hanem az egység megmutatása.

Ha nem egy zászlótartó van, zászló akkor is kell - így magyarázta Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő a baloldali ellenzéknek s miniszterelnök-jelölt keresésével kapcsolatos helyzetét, amelynél szerinte fontosabb a közös fellépés és program.

"A bőség zavarával küzdünk. De a hiányzó hős problémájánál a politikában nagyobb problémát okoz a hiányzó zászló. Ha ezt világosan felmutatják akár többen is, akkor a zászló kitermeli a maga hősét" - fogalmazott a politikus.

Lendvai Ildikó elmondta: nem tudja, ki lehet Gyurcsány Ferenc közös miniszterelnök-jelöltje, ugyanakkor a kérdést most nem is tartja időszerűnek.

"Gyakorló frakcióvezetőként éltem meg a miniszterelnöki »casting«-unk dicstelen egy-két hetét, épp ezért a jóslásokba bele sem bocsátkozom. Ha valakinek van ötlete, azt nyilván kellő időben megmondja" - tette hozzá.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a legfontosabb most nem a hadvezér, hanem az a csapat, amelyik elöl megy.

Lendvai Ildikó arról is beszélt, hogy hivatalosan még nem alakult meg az MSZP elnöki tanácsadó testülete. Akkor jöhet létre a szocialista pártelnököt segítő testület, ha már felkérték mind az öt-hét tervezett tagot. Szerinte maga mellett Kovács László volt külügyminiszter már biztosan részt vesz a munkában. Mint fogalmazott, kemény kampányra készülnek, ebben nekik az lesz a feladatuk, hogy kezeljék a váratlan, rendkívüli helyzeteket.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzéki együttműködés bővítése jelentheti-e az MSZP és az Együtt-PM meglévő listáinak újranyitását, a politikus azt mondta: a dolog alfája és ómegája, hogy a választót nem hozhatják olyan helyzetbe, hogy a politikusok huzakodása miatt elvesszen a szavazata.

"A legfontosabb az egyéni körzetek dolga, ebben kell megállapodásra jutni. Ám ezt úgy is el lehet rendezni, hogy a listákat nem kell újranyitni, mert az nem lenne szerencsés" - vélekedett.

A listákat szerinte egyetlen esetben érdemes igazán újranyitni: ha valamilyen váratlan fejlemény kapcsán célszerűnek és kivitelezhetőnek látszik a közös lista. Annak azonban nincs értelme, hogy helyeket és pozíciókat osztogassanak egymásnak.

Lendvai Ildikó azt is megerősítette, hogy átszervezték az MSZP sajtó- és kommunikációs munkáját. Egyben cáfolta, hogy az ellenzéki erők már 2018-ra készülnének, mert a jövő évi választásokat már lefutottnak vélik.

"Aki eleve 2018-ra indul, az nem csak 14-et, hanem a jövőt is elveszti. Azt nem lehet mondani egy választónak: várj még tíz évet, mert én még kicsit jobban össze akarom szedni magam" - mondta a politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.