Lendvai: Orbánt csak a hatalomszerzés érdekli

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője  szerdán, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a Fidesz elnökének kedden, a saját honlapjára  feltett videointerjújára reagált. Azt mondta: Orbán Viktornak a világválság  idején még mindig az az egyetlen gondja, hogy hogyan legyen  miniszterelnök.

Mint fogalmazott: "az eszem a sztrájk említésénél  állt meg", hogy Orbán Viktor a sztrájkot mint politikai eszközt  használja fel.

Véleménye szerint a Fidesz elnöke leginkább azokat a dolgozókat  és vezetőket kompromittálta, akik eddig nem nyílt kormánybuktató  szándékkal sztrájkoltak - emelte ki. Mit gondol Orbán Viktor, ha  megbénul az ország élete az ő felszólítására, akkor az jót tesz a  magyar gazdaságnak? - tette fel a kérdést az MSZP frakcióvezetője. Orbán Viktor a keddi videointerjújában lehetőségeket vázolt fel,  amelynek megvalósulása esetén szerinte "menthető" lenne a 2009-es  év. Mint mondta, a következő év akár még jó is lehet, ha az ország  képes lesz egy jelentős változást elérni úgy, hogy a kormányt a  sztrájkkal, közakarattal, az európai parlamenti választás  eredményével nyomás alá helyezi, és ráveszi, hogy 180 fokos  fordulatot hajtson végre elsősorban a gazdaságpolitikájában. A másik  lehetőség szerinte, hogy az ország úgy tudja nyomás alá helyezni a  kormányt, hogy a kabinet maga belátja: minél hamarabb előre kell  hozni a választást, és a parlament feloszlatja magát.

Lendvai Ildikó beszélt az MSZP uniós választási kampányáról is. Mint mondta, pártja fontosnak tartja az európai parlamenti  választást, de nem akar itthonra felelőtlen gazdasági és szociális  ígéreteket tenni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.