Lendvai: Át kell lépnie az MSZP-nek saját árnyékát

Nincs szükség sűrűn nemzeti csúcsra – ezt az első tanulságot vonta le Fodor Gábor az SZDSZ elnöke, és Lendvai Ildikó a szocialisták frakcióvezetője is a szombati tanácskozás után.

 Az MSZP-nek át kell lépnie saját árnyékát: egy komolyabb kiadáscsökkentésre van  szükség - Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szerint ez volt a  legfontosabb tanulsága a szombati nemzeti csúcsnak. Az MSZP kész a saját árnyékát átlépni: egy komolyabb kiadáscsökkentésre van szükség. A szocialisták mérlegelik a  találkozón elhangzott javaslatokat - mondta Lendvai. A politikus szerint a tágabb közélet is felismerte, hogy a  rendkívüli helyzetben rendkívüli eszközökre és rendkívüli  önmérsékletre van szükség. A nemzeti csúcs segített abban, hogy  Magyarország sikeresebben megküzdjön a pénzügyi válsággal - tette  hozzá.  Lendvai mindazonáltal úgy vélte: nem kell rendszeresíteni a nemzeti csúcsot.


Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a találkozó után az  MTI-nek viszont egyenesen úgy fogalmazott: nincs szükség újabb nemzeti csúcsra, elég értékes tanács hangzott el szombaton. Nincs szükség folytatásra, de ha a helyzet úgy kívánja, újra össze lehet hívni a nemzeti csúcsot - jelentette ki Fodor Gábor. Sok értékes és értelmes gondolat elhangzott, de azt látni kell,  hogy a nemzeti csúcs egy tanácskozás, döntési kompetenciája azonban  a kormánynak és a parlamentnek van - húzta alá. A szükséges döntéseknek a megfelelő fórumokon kell megszületnie - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.